Monday

Anak mummy sakit... sian dia

2nd time ar-rayyan demam.. yang peliknya demam dia mase kat dlam umah je.. temperature sampai 42.. bila sampai clinic temperature turun jd normal..jadi 34 je.. memang pelik kan...Mula-mula memang fikir tak ade ape2.. dlm bila ar-rayyan sampai muntah-muntah.. tengok daddynya menjerit menangis.. memang terasa pelik...
1st day sakit.. memang tak langsung kat daddy dia..


Bawa dia ke UMRA sekali lagi.. berat dia mmg turun.. dari 9kg ke 8kg... so doctor kate nak tahan kat wad.. OOOHHHH TTTIIIIIDDDAAAKKK... tak sanggup mummy nk tgk rayyan kena admit.. doctor pelik sbb kat umah demam bila kuar umah tak demam... so dia soh admit senang nak pantau.. 
Then, aina kate bg sekali lg.. tgk kalau mahu turun....doctor pun kasi chance la...

2 jenis ubat.. semua tak jalan

2nd.. berat dah turun 1kg.. masam je...semua tak nak..

Bila dah masuk 3rd day.. memang aina rasa tak sedap hati.. mcm pelik je.. rasa mcm ade yg tak kena.. dah tu.. 2 3 hari asyik dgr bunyi loceng n og bersiul atas pukul 12.. bila tanya hubby dia kate mane.. maksudnya dia tak dengar... So tggu pagi.. bawa g UMRA.. tp macam biase tak demam.. so plan.. pas balik clinic.. terus nk ke rumah mak mertua.. 
Bila sampai sane... elok je main2.. golek2 la.. gurau semua dgn atuk n nenek.. so ingat dah ok.. so aina dengan hubby bawa balik umah la.. bila masuk je umah.. HUHUHU.. menangis je.. tengok daddy menangis je.. melalak.. SAH2.. memang nie ade yg tak kena.. so decide tdr hotel mlm tu.. elok je dia tdr kat Hotel Blue Wave, Shah Alam.. 
At blue wave hotel.. susut kan dia..
Apelagi.. call my parents la.. kebetulan dia orang ade kat umah my uncle... dia mmg pandai berubat.. katenya ade benda tak elok kat hubby.. and rayyan nampak.. benda tu ade kat dlm umah, n kat atas bumbung umah...MasyaAllah.. Kebetulan weekends tu, hubby ade coaching punya kursus... alamak.. mmg kena tdr hotel la.. kesian nk balik umah...takut rayyan kena lg..
TAPI.... pagi sabtu tu... g umah my MIL.. mase tengah azan zohor.. ar-rayyan menjerit2.. tak henti.. semua tak kena.. mata semua naik atas... Ya ALLAH.. mcm mane nie.. so my MIL bawa jumpa ustazah kat Padang Jawa. Masuk je umah tu, terus ustazah tu kate,, ade benda kat budak nie...

Alhamdulillah.. dekat sejam gak.. mmg mengalir air mata mummy.. sian tgk dia meraung2 macam tu... sapelah punya keje kan...
So semggu b4 balik penang mmg stay kat hotel...


1 comment:

AshAnas said...

Aina, dh buang ke benda tu?

Followers