Thursday

Buah Hati Mummy... mase mula lahir ke dunia

 Salam..

Ni gmbar mase awal2 kehamilan ku... tak silap mase nie dah 3 bulan kot... mmg perut nampak jelas...



Yang nie plak mase dah 39 weeks.... sory sbb tak clear... masa preggy nie muka semua jadi gelap.. hitam sgt.. ketiak semua pun warna hitam.. kat leher jgn cakaplah kan... Mase nie berat saya dah 80kg lebih.. B4 preggy berat sy dalam 55kg mcm tu...







Teringat mase dah hujung nk lahirkan putera sulung ku... Due date dia 24/08/2010.. tapi doctor kat UMra dah anjakkan semggu lewat.. sbb katenya biasenya sulung selalu akan lewat semggu so jadi tarikhnya 31/08/2010.. MERDEKA !!! Hope la konon dpt anak masa hari merdeka.. Tapi kita hanya merancang ALLah yang menentukan segalanya...


Jadi aku admit kat Tropicana Penang pada 01/09/2010.. sehari lewat dr tarikh jangkaan... dalam pada masa yang tggu hubby smp dr Shah Alam...So pagi tu before keluar rumah.. mohon maaf dari kedua-dua mak dgn abah.. dan juga hubby aku... Takut tetap ade dalam hati.. Maklumlah anak pertama...

Pas dah selesai semua.. masuklah aku ke wad untuk kali pertama... peneman setia ku utk 1st day tu mak dgn abah.. serta hubby aku... Maklumlah aku anak tunggal... mmg my mum risau sgt... Dah la aku tak turun ape2 tanda.. Kaki pun tak bengkak... Bila doctor datang check..doctor kegemaran ku..(Dr.Yeap).. katenya tak buka lagi... bby mmg dah masuk.. cuma tak buka.. scan bby mase tu 3.2kg... so dia kate boleh lahirkan normal... then dia masukkan ubat nk bagi buka... Malam tu hubby teman aku, mak dgn abah pun berbuka kat hospital.. MMG dia orang sayang sgt dengan aku...

Esoknya.. doctor datang check... tak buka pun.. katenya tak blh tggu.. sbb dah cukup.. tp dia nk aku lahirkan normal gak.. dia kate masuk LB.. ambik drip... Ya Allah.. mmg tak blh tahan dgn drip... Fuuhhh!!! dia punya denyutan and sakitnya mmg tak ade dalam buku.. Hubby je yg boleh teman aku.. so dia lah reporter mak dgn abah... dah masuk 1 drip.,.. doctor check pun tak buka lg.. then drip utk 2nd punya... pun tak buka juga... so ambik yg 3rd punya... smplah ke waktu berbuka.. pun tak buka lagi... Kebetulan... masa aku dalam LB tu tak ade patient lain... jd mak dgn abah pun boleh masuk...

Abah tanya aku: Sakit ke anak abah? Aku jawab.. sakit sgt.. tak tahu nk cakap sakit mcm mane!!!!
Then doctor jumpa mak, abah dgn hubby.. katenya kena OPERATE!!! Dia dah oecahkan ketuban.. tp masih tak buka... dia risau sebab takut bby lemas... dia tanya klu nk buat kat gomen... dia leh bg surat... Mak dgn abah dah tergamam... Aduh kenyang jadinya..(dia org cite balik la)... my mum kate tak pelah operate jelah... Doctor tu kate dia buat last scan before berbuka.. my baby 4kg.. so bahu tak lepas.. tulang bontot aku kecik.... MAK AII!!! Besarnya anak aku????

Alhamdulillah... masuk blek operate 9.30pm... my baby kuar 9.42pm.. aku separuh sedar... mmg nampak dia potong tp aku senyap.. takut kena bius satu badan... My baby kuar senyap... badan dia semua penuh warna coklat... then paed usik2 pun senyap.. last2 dia jentik ibu jari... terus dengar suara.... ALHAMDULILLAH....
Tapak kaki ar-rayyan 

Tapak kaki ar-rayyan

Lepas cukur kepala.. pas pusat luruh hari ke-9

Masa nie dah hari ke 22... tgk kepala Ar-Rayyan.. rambut dia dah penuh....

1 comment:

zariah lieya said...

ltak myk ape kt kpala bby?

Followers